Новини

В ход е кампанията „С безопасно пътно превозно средство през зимата”

До 10 ноември е в ход първият етап от традиционната  акция „Зима” на Пътна полиция. Вижте за какво трябва да внимават всички участници в движението и за какво ще следят органите на реда.

В хода на кампанията пътните полицаи осъществяват засилени проверки на изправността на автомобилите. Целта е превозните средства и техните водачи да бъдат подготвени максимално добре за предстоящия зимен сезон.

Вторият етап на акцията ще се проведе от 11-ти до 20-ти ноември и ще премине под наслов „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя”. Стриктно ще се следи и дали тези, които управляват индивидуалните превозни средства, по известни като електрически тротинетки, спазват правилата за движение по пътищата.

За времето от 21 до 30 ноември ще се проведе и третият етап от кампанията. Той е под наслов „Безопасно шофиране през зимата”.

Независимо от обявените теми на кампаниите при установяване на нарушения на Закона за движението по пътищата и на други нормативни актове спрямо нарушителите ще се прилага нулева толерантност и ще се взима отношение на място – категоричен бе главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР във Видин.

Повече информация може да научите от следващия репортаж.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.