Новини

11 студенти се включват в стипендиантската програма на АЕЦ „Козлодуй”

Нови 11 студенти бяха одобрени за стипендианти на АЕЦ „Козлодуй”. Те изучават ядрени специалности в Софийския университет „Свети Климент Охридски” и Техническия университет в София.

Продължава кампанията по програмата на Атомната електроцентрала в Козлодуй за предоставяне на стипендии на студенти. Седем от новите стипендианти са записали първи курс като бакалаври – шест от тях са избрали специалност „Топлоенергетика и ядрена енергетика” в Техническия университет в София, а един е стартирал обучението си по „Ядрена техника и ядрена енергетика” в Софийския университет „Свети Климент Охридски”.

Изискванията към тях включват висок успех от завършеното средно образование и обучение в редовна форма. В стипендиантската програма се включиха и трима студенти по магистърската програма „Ядрена енергетика” и един – по специалността „Ядрена енергетика и технологии” в същите висши учебни заведения.

Предоставяните стипендии са в размер на 1 000 лева на семестър до завършване на съответната образователна степен. Пакетът от предимства за стипендиантите се допълва от опцията за участие в платените летни стажове и от възможността след приключване на своето обучение младите хора да дадат старт на кариерата си в атомната централа.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.