Новини

Агенция „Пътна инфраструктура” въведе зимното поддържане за пътищата

От 11 ноември влезе в сила зимното поддържане за републиканските пътища.

Въпреки че в момента температурите все още са сравнително високи Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира всички шофьори да подготвят автомобилите си в техническо отношение за движение при зимни условия. Част от мерките са водачите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания. Целта е превантивните и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата.

По опорните пунктове се доставят инертни материали – сол, пясък и калциев двухлорид, за обработка на настилките. В края на ноември предстоят проверки, в които ще участват представители на областните пътни управления, областните дирекции на МВР и други отговорни институции.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.