Новини

В ход изборът на изпълнител за ремонта на булевард „Панония”

Очаква се до края на годината да бъде избран изпълнител по обществената поръчка с предмет „Рехабилитация на булевард Панония от улица „Цар Иван Асен II”  до улица „Гео Милев”.

След това фирмата ще има на разположение 180 дни за строително-монтажни дейности по изпълнение на проекта – заяви в интервю за Телевизия Видин заместник-кмета на общината Светослав Скорчев. Община Видин получи целево 3 милиона и 500 хиляди лева, с които да започне основният ремонт на булевард Панония. Отпуснатите средства ще дадат възможност да се започне изпълнението на проекта поетапно.

Основен ремонт  на булевард Панония ще бъде извършен  в участъка от улица Цар Иван Асен Втори до улица Гео Милев. Предвидените дейности включват цялостно преасфалтиране на пътните платна, както и обособяване на велоалеи. При ремонта ще се изградят и джобове за автобусни спирки и за разполагане на контейнерите за битови отпадъци.

Поръчката е на обща стойност 7 милиона лева с ДДС, от които 50 процента са осигурени с решението на Министерски съвет за одобряване на Списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления за целево финансиране. Уверенията от държавата са, че на последващ етап ще бъде предоставена и другата половина от финансирането.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.