Новини

Трима пострадали души при пътни инциденти в региона

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя между селата Ивановци и Гайтанци. 60-годишен пешеходец пък е блъснат в село Ружинци.

Вчера на телефон 112 постъпва сигнал за катастрофа на пътя между селата Иваноци и Гайтанци. Лек автомобил с видинска регистрация, управляван от 53-годишен жител на Димово е отнел предимството на изпреварващата го товарна композиция с прикачено полуремарке. Той е навлязъл в лявата пътна лента и се ударил в дясната част на товарния автомобил. В резултат на удара лекия автомобил е напуснал пътното платно и се блъснал в крайпътните дървета. При произшествието са причинени травматични увреждания на водача на леката кола, а пътникът е с черепно-мозъчна травма. Пострадалите са настанени във видинската болница. Водачите са тествани за наличие на алкохол, като уредът е отчел отрицателни стойности. По случая в Областната дирекция на МВР е образувано досъдебно производство.

Отново вчера, малко преди 18 часа в село Ружинци, 61-годишен при управление на автомобила си с несъобразена скорост, е блъснал намиращият се на пътното платно 60-годишен пешеходец. На пострадалия е със средна телесна повреда – счупен крак. Участниците са тествани за алкохол, като пробата на пострадалия е отчела близо 1,6 промила. По случая в Районното управление в Белоградчик е образувано досъдебно производство. От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщават още, че са задържани две лица за извършване на грабеж спрямо 51-годишен жител в скалния град.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.