Новини

Наркотици, незаконно оръжие и грабеж във Видинско

За иззети наркотици и незаконно оръжие, за конфискувана акцизна стока и задържан млад мъж за грабеж се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР във Видин.

Двама жители на град Кула са били задържани в хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на наркопрестъпления. Вчера, в условията на неотложност, криминалисти са предприели претърсване на адреса обитаван от 42-годишен мъж. Там са открити кутия със зелена суха листна маса с тегло близо 32 грама, реагирала на канабис при полевия наркотест. При претърсвания в други два имота, обитавани от 37-годишен мъж, разследващите намерили и иззели сух конопен стрък с височина 2 метра и суха зелена листна маса с тегло близо 18 грама, също реагирала на канабис. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста, а по случаите са образувани досъдебни производства.

На 23-ти ноември, при извършено претърсване в дома на 35-годишен жител на село Ракитница, криминалисти са намерили и иззели преправен газов пистолет с отстранена муфа, и шест патрона калибър 9 милиметра. По случая в Районното полицейско управление във Видин е образувано досъдебно производство.

20-годишен жител на Новоселци е задържан за извършен грабеж. Вчера, видинчанка е вървяла по улица „Екзарх Йосиф I“ в града. Преминаващ покрай нея велосипедист е издърпал дамската й чанта с лична и банкови карти, мобилен телефон, сумата от около 1000 лева и лични вещи. Авторът на деянието бил установен в хода на предприетите  незабавни оперативно-издирвателни действия и е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.