Новини

За грабеж са задържани двама двама криминално проявени на 16 и 19 години

За броени часове криминалисти разкриха и задържаха двама криминално проявени – на 16 и 19 години от град Грамада. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин.

На 26 ноември в 8,30 часа жител на Грамада сигнализира в полицията за посегателство. Около един часа двама непознати са проникнали в дома му и след отправени заплахи с брадва отнели ръчен циркуляр, ъглошлайф и сак с декоративна козметика. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия авторите на деянието, съответно на 16 и на 19 години са установени и задържани в полицейския арест. В условията на неотложност разследващите са извършили претърсване в обитаван от пълнолетния имот, като там открили и иззели инкриминираните вещи. След доклад в прокуратурата на 27 ноември двамата били привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство по описа на Районно управление – Кула. Спрямо непълнолетния обвиняем е взета мярка за отклонение задържане за срок до 72 часа, а спрямо пълнолетния – парична гаранция. Работата на разследващия епик продължава.

От пресцентъра на областната дирекция на МВР съобщават и за възникнало пътнотранспортно произшествие. На 26 ноември около 3,30 часа 21-годишен жител на Кула, управлявайки с несъобразена скорост лек автомобил се е блъснал в къща на улица Иван Рилски в градчето. При удара паднали улуци и мазилка от къщата. Колата – със значителни материални щети, била изоставена на около 300 метра от местопроизшествието.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.