Новини

СУ „Цар Симеон Велики” стана част от проекта „С волейбол на училище“

В модерната спортна зала на видинското училище „Цар Симеон Велики” се състоя официалното откриване на дейностите по проекта „С волейбол на училище“. Той има за цел да популяризира и развива спорта сред подрастващите, като и да помогне на волейболните клубове в България да открият нови таланти.

Проектът е инициатива на Българската федерация по волейбол и се реализира с подкрепата на Европейската конфедерация по волейбол. Дейностите по проекта включват провеждане на открити уроци по волейбол в училищата. Волейболни специалисти ще запознават учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите. На училищата, участващи в проекта, се предоставя материално и техническо осигуряване.

Гости на събитието бяха още Николай Иванов, член на Треньорската комисия и на Комисията по детско-юношески волейбол към Българската федерация по волейбол, Емилия Николова, началник на отдел „Хуманитарни дейности“ в община Видин; Цецка Червенкова, експерт по физическо и възпитание и спорт в Регионалното управление на образованието и други.

След официалната част събитието продължи с открита тренировка по волейбол с ученици от 3 и 4 клас, ръководена от треньора на видинския волейболен клуб „Бдин Вида“ Снежанка Гечева и представителите на волейболната федерация. След това се състоя демонстративен мач, в който участваха ученици от 6 и 7 клас.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.