Новини

Нова детска книжка „Приключенията на врабчето Незабравко” бе представена във Видин

Книгата „Приключенията на врабчето Незабравко” от Маргаритка Благоева днес бе представена пред видински ученици.

Приключенията на врабчето Незабравко е първата детска книжка на журналистката Маргаритка Благоева. Това е вълнуваща и емоционално разказана история, тъй като самата тя я преживява с едно врабче, когато е била едва на осем години.

В красиво илюстрираната книжка се разказва как главната героиня Маги намира едно малко врабченце, което е паднало от стряхата на къщата им. Тя предано се грижи за него седмици наред. Накрая със сълзи на очи и радост в сърцето го пуска да лети, защото разбира, че то няма да е щастливо да живее затворено в стаята й, въпреки че много го обича. Маргаритка Благоева, заедно с ученици от видинските училища „Свети Климент Охридски” и „Петко Рачов Славейков” прочетоха откъс от книжката.

А посланията към децата – читатели е, че за приятелството няма граници, че ако обичаш някого, искаш той да бъде щастлив, че съпричастността към хора и животни е вълнуващо и зареждащо чувство, че с грижа и любов можем да помогнем на всеки да преодолее дадени трудности. Има и други, които всеки сам ще открие, когато прочете книжката.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.