Новини

За работата на комисията, занимаваща се с недостига и високите цени на дървата за огрев

„Кметовете на общини не могат сами да отговарят за съставянето на списъците за доставка на дърва за огрев на  населението. Затова е необходимо в този процес да бъдат ангажирани и горските служители, като по този начин ще се избегнат и някои субективни елементи” – категоричен е Любен Иванов.

Припомняме, че през месец ноември депутатите решиха да бъде създадена временна комисия, която да се занимава с недостига и високите цени на дървата за огрев за отоплителен сезон 2022-2023 година. За неин председател бе избран народният представител от Видин Любен Иванов. Създаването на комисията бе в отговор на получените множество сигнали за растящи цени и недостиг на дървата за огрев в много райони на страната.

Временната комисия е изискала справки от всички държавни органи, свързани с дърводобива и продажбата на дърва, както и от големите фирми, работещи в сферата на дървопроизводствената промишленост. В няколко поредни заседания са изслушани представители на институции, кметове, браншови организации, граждани. Целта на комисията бе да се подготвят предложения, включително и законодателни, с които да се решат проблемите с цените и достъпа до дърва за огрев в страната.  

Предстои докладът да бъде представен пред Народното събрание, след което да бъде взето решение за неговото одобрение – каза в заключение народният представител Любен Иванов.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.