Новини

10 години Сдружение „Активно общество“ – Видин

Преди 10 години, на датата 5-ти декември, обявена за Международен ден на доброволчеството, във Видин се създава Сдружение „Активно общество“. Първоначалната му цел е да помогне на младите хора да преодолеят пасивността си.

Сдружение „Активно общество“ стартира като чисто младежка организация, но с годините приобщава все повече хора от различни възрастови групи във Видинско. Постепенно дейността му надскача пределите на нашата област. Едно от важните постижения е работата по проекти, финансирани от Европейската образователна програма „Еразъм плюс“.

Една от най-важните задачи пред Сдружението е била да мотивира младежите да бъдат по-активни и съпричастни към актуалните за обществото въпроси и проблеми. В тази връзка от изключителна важност са били социалните проекти. Приоритет в работата на Сдружението през всичките 10 години от учредяването му досега, са били различните видове младежки инициативи.

За мен най-важното през изминалите 10 години е, че успяхме да обединим много хора и групи от обществото около нашите каузи и идеи, каза в заключение Радослав Георгиев. 

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.