Новини

Бал на спортиста 2022 във Видин

Йоана Георгиева от Спортен клуб по кану-каяк „Бдин 77” стана спортист номер 1 на Видин за 2022-ра година.

Наградите на най-добрите състезатели и треньори бяха връчени снощи на традиционния годишен бал на спортиста. След две годишно прекъсване, тържественото събитие бе възобновено и премина под мотото: „Героите на нашето време“.

Видинските спортни клубове са номинирали общо 41 състезатели. Подборът е направен в зависимост от броя и вида на спечелените медали, вида и престижа на състезанията, както и от факта дали даден спорт е олимпийски или не.

В първата част на церемонията бяха наградени 10-те най-добри спортисти на Видин за отминаващата 2022-ра година.

  • Десетото място в класацията е отредено за Никола Емилов от Баскетболен клуб „Видабаскет“.
  • Спортист №9 стана Ванеса Димитрова от Спортен клуб по кану-каяк „Бдин 77“, с треньор Цветан Иванов.
  • На седма позиция комисията определи двама състезатели – Рая Петрова и Сияна Кръстева от Спортен клуб „Бъдин джудо 2016“, с треньор Габриела Кирилова. По тази причина и в класацията за най-успешни спортисти на Видин за 2022 година не бе присъдено осмо място.
  • Отличието за Спортист №6 отиде при Георги Миков от Спортен клуб „Борба, самбо, джудо“ с треньор е Пламен Петров.
  • Пета позиция заема Станислав Петров от Спортен клуб по бокс „Бдин“, с треньор Кирил Бушев.
  • На четвърта позиция се нареди Васил Антонов от Спортен клуб „Радуканови“, с треньор Мирослав Радуканов.
  • Трета позиция тази година не се присъжда, тъй като са определени две втори места. На тях се класираха състезателите по кану-каяк Веселин Вълчов от СК по кану-каяк „Бдин 77“, с треньор Цветан Иванов и Мирослав Кирчев от СК по гребни и водни спортове „Бонония“, с треньор Венцислав Велков.
  • Спортист №1 на Видин за 2022 година стана Йоана Георгиева от СК „Бдин 77“. Тя е европейски шампион за девойки на Европейското първенство в Сърбия и бронзов медалист на Световното първенство в Унгария.

За треньор на годината бе определен Цветан Иванов от СК „Бдин 77“. На церемонията бяха връчени и 3 допълнителни награди.

За най-добър млад спортист при юношите бе определен Божидар Транков от СК „Бонония“.

Специално отличие получи и капитанът на мъжкия отбор на „Видабаскет” Юлиян Колев за цялостен принос в развитието на спорта.

На тазгодишната церемония 8 спортни клуба бяха наградени за най-активно участие в организираните от Общината спортни събития: това са БК „Видабаскет“, СК во водни и гребни спортове „Бонония“, СК по кану-каяк „Бдин 77“, СК по лека атлетика „Радуканови“, ВК „Бдин Вида“, ДФК „Видин“, ФК „Пегас Спорт“ и СК по културизъм „Бъдин“.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.