Новини

Заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата във Видин

13 пътнотранспортни произшествия с един загинал и двама тежко ранени са възникнали на територията на Видинска област през четвъртото тримесечие на годината.

По време на заседанието представителите на общините и териториалните звена докладваха текущата информация за дейността по безопасност на движението по пътищата за последните четири месеца на годината. По данни на областната дирекция на МВР във Видин през посочения период, на територията на областта, органите на реда са се отзовали на 13 катастрофи, при които има един загинало лице, а други две са тежко ранени. За сравнение със същия период на предходната година са възникнали 19 пътно-транспортни произшествия, при които има един загинал, а други четирима са тежко пострадали. В същото време екипите на Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението са ликвидирали последствията от 2 катастрофи с транспортни средства и са участвали общо пет пъти в оказване на техническа помощ при различни произшествия на пътното платно.

От доклада на Центъра за спешна медицинска помощ стана ясно, че за четвъртото тримесечие са обслужени 11 пътнотранспортни произшествия, с 16 пострадали и един загинал. От Областно пътно управление Видин изтъкнаха като основен приоритет в дейността си за периода, осигуряването на нормална и безопасна проходимост при зимни условия на републиканските пътища в областта.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.