Новини

Благотворителен Коледен базар в ОУ „Иван Вазов” – Видин  

Днес във видинското училище „Иван Вазов” официално стартираха проявите, посветени на Коледно-новогодишните празници. По традиция бе открит Коледен базар. За поредна година училището ще дари събраните средства за благотворителност.

В актовата зала на видинското основно училище „Иван Вазов” днес бе поставено началото на традиционния благотворителен коледен базар. Оказва се, че с всяка изминала година той става все по-пъстър, красив и богат. На базара се предлагат ръчно изработени сувенири, украшения, играчки за елха и други коледни и новогодишни предмети, всичко това сътворено с майсторство, желание и любов от страна на ученици, родители, преподаватели.

Благотворителният коледен базар е иницииран от  Ученическия съвет към Основно училище „Иван Вазов”, с председател Раиса Крумова. Пременени в традиционни носии, носещи в ръце пъстри тояжки, своите благопожелания за здраве и берекет през Новата година малките коледари отправиха към ръководството на учебното заведение, преподаватели, ученици.

„Нека докажем, че заедно можем да сътворим Добро, защото вярваме, че по Коледа се случват чудеса” бе призивът на ръководството на учебното заведение.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.