Новини

Празничен литературен салон в Белоградчик

Творците към клуб „Георги Савчев” на местното читалище „Развитие 1893-а” се събраха на литературна вечер, посветена на наближаващите коледни и новогодишни празници.

Празничният салон бе открит от Наташа Младенова, председател на литературен клуб „Георги Савчев”. Нека тази вечер си подарим красиви коледни и новогодишни стихове – каза тя при откриването на проявата. Всички присъстващи прочетоха любими стихове и текстове на песни от известни и обичани автори, както и свои стихотворения, посветени на празниците, на любовта и топлотата на човешките взаимоотношения.

По време на литературната вечер Емил Миланов прочете разказ за размисли, а Катя Андреева сподели за обичаите, които в миналото са спазвали при отбелязване на Бъдни вечер. Стихове прочетоха Аблена Будуланова, Братой Диков, Валя Греева, Васил Димитров, Мичето Димитрова и всеки един от участниците в празничния салон.

Имаше и забавна игра с написване на празнични думи, като първите трима участници получиха награди със свитъци от разкази за деца и внуци. Накрая всички с чаши в ръка вдигнаха наздравица с пожелания за житейско и творческо дълголетие с поезия и проза, която да вдъхновява хората.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.