Новини

Двама шофьори в ареста след употребата на алкохол и наркотици

Единият от тях е седнал зад волана след употреба на амфетамин, а другият – след употреба на алкохол.

На 27 декември, на улица „Цар Симеон Велики“ във Видин, полицейски служители спират за проверка лек автомобил с монтанска регистрация. Той е управляван от 20-годишен жител на Монтана. При тестване с техническо средство, пробата му е реагирала положително на амфетамин. Мъжът е дал и кръвна проба в Центъра за спешна медицинска помощ във Видин.

На 28 декември отново на улица „Цар Симеон Велики“ полицейски служители спрели за проверка лек автомобил с плевенска регистрация, шофиран от 43-годишен видинчанин. При тестване с дрегер пробата му е отчела наличие на 1,48 промила алкохол в кръвта. Мъжът е дал и кръвна проба за изследване.

И двамата водачи са задържани с полицейска мярка са срок до 24 часа, като по случаите в Районното управление във Видин са образувани досъдебни производства.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщават още, че криминалисти разследват кражба от апартамент във Видин. Неизвестно към момента лице е влязло с взлом през прозореца и е проникнало в жилището. Откраднати са четири златни монети  и сумата от 420 лева. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието, като по случая е образувано досъдебно производство.