Новини

Празник, посветен на Коледните и Новогодишни празници в Димово

В град Димово тържествено отбелязаха настъпването на коледните и новогодишни празници. Организатор на проявата бе община Димово и местното читалище „Паисий Хилендарски – 1927г.”.

Десетки жители и гости на Димово се събраха, за да се насладят на организираното тържество по случай коледните и новогодишни празници. „В навечерието сме на най-светлите, най-почитаните, най-чаканите коледни празници” – отбеляза при откриването на проявата Аксиния Николова от Народно читалище Паисий Хилендарски.

„Тези празници ни потапят в една неповторима вълшебна атмосфера. Човек има вяра в доброто и надежда за утрешния ден” – каза в своето приветствие заместник-кметът на община Димово Петранка Рангелова. Последва богата празнична програма, изпълнена със стихотворения, песни, танци. В нея се изявиха детски състав „Щурче”, танцов състав „Бързица” и певческата група към читалището.

На празника в Димово дойде и най-дългоочаквания гост Дядо Коледа, който зарадва децата с подаръци. На финал всички присъстващи се хванаха на традиционно българско хоро.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.