Новини

Системен физически и психически тормоз на мъж над майка си

26-годишен видинчанин отива на съд за системен физически и психически тормоз над своята майка. Лицето е привлечено в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления – отправяне на закана за убийство и причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие.

Към месец юли 2022 година обвиняемият е живеел с майка си в град Видин. От 17 години жената е инвалид, придвижва се посредством инвалидна количка и не може да се обслужва самостоятелно. В продължение на години синът ѝ е упражнявал върху нея непрестанен психически тормоз. Той се изразявал в скандали, закани и обиди. С времето агресията му ескалира и той започнал да проявява и физическо насилие спрямо нея.

На 13 юли 26-годишният видинчанин ѝ е нанесъл удари и я заплашил с убийство. От страх за живота и здравето си жената се е преместила при своята братовчедка, но само след два дни отново се наложило да се върне в дома си. Тормозът упражняван от сина върху майка си ескалирал на 29 август. Във видимо нетрезво състояние и без повод той се развикал и ѝ нанесъл побой. Вследствие на това жената започнала да говори трудно, имала наранявания и изпитвала страх за живота си. В хода на разследването по образуваното досъдебно производство са били разпитани свидетели, които потвърдили за насилието. Предстои делото да продължи в съда, уточняват още от прокуратурата.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.