Новини

„Видабаскет“ с победа над „Локомотив“ Горна Оряховица

Мъжкият отбор на „Видабаскет“ спечели убедително първата си среща за 2023-та година. В зала „Дунав“ в Русе възпитаниците на треньора Юли Колев победиха с 91:49 точки „Локомотив“ Горна Оряховица в среща от IХ кръг на първенството на A група в регион „Център“ на Българската баскетболна лига.

В началото на срещата двата отбора бяха равностойни, но в края на първата част „Видабаскет“ успя да поведе в резултата и да затвърди предимството си през вторите 10 минути. Двата отбора се оттеглиха на почивката между двете полувремена при резултат 38:24 точки в полза на видинчани. Въпреки че капитанът Юлиян Колев се контузи през втората четвърт и не можа да продължи мача, видинските баскетболисти излязоха още по-мотивирани и спечелиха още по-убедително третата четвърт с 32:8 точки. Четвъртата част също завърши в полза на видинчани при резултат 21:17.

Състезателите на „Видабаскет“ превъзхождаха във всички показатели своите противници, като по време на срещата успяха да отбележат 14 тройки, да спечелят 53 борби. Дебют при мъжете направиха осмокласниците Андрей Михайлов и Божидар Иванов. Най-полезен за „Видабаскет“ бе Филип Емилов, който завърши с 26 точки и 11 борби. Теодор Киров добави 17 точки, а Никола Емилов – 16. В следващия 10-и кръг на първенството „Видабаскет“ ще срещне „Дунав“ Русе. Мачът е на 29-ти януари, от 14 часа, в зала „Чавдар“ в град Троян.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.