Новини

Ремонт на пътя Видин – Кула – Връшка чука – Република Сърбия

Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Предвидена е и рехабилитация на околовръстния път на град Видин при село Новоселци до отклонението за село Цар Петрово.

Проектът за основен ремонт на отсечката от републиканската пътна мрежа Видин – Кула – Връшка чука – граница с Република Сърбия включва следните дейности: възстановяване и подобряване на  транспортно-експлоатационните качества на пътния участък, носимостта на съществуващата настилка, пътното тяло и отводняването, както и осигуряване на условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и удължаване експлоатационния живот на пътя. Ще бъде изпълнена и нова вертикална пътна сигнализация, ограничителни системи и полагане на хоризонтална маркировка.

Предстои да бъдат обявени обществените поръчки за избор на изпълнител на строително-монтажните работи  и за строителен надзор. За друг 11 километров участък от град Кула до границата с Република Сърбия, има изготвен технологичен проект за ремонт на трасето. С изпълнението на строително-монтажните работи се цели подобряване на експлоатационното му състояние и повишаване на безопасността на движението. Ще бъде монтирана нова вертикална пътна сигнализация, ограничителни системи и положена хоризонтална пътна маркировка. И двата пътни участъка са предвидени за ремонт в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ за настоящата 2023-та година.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.