Новини

ОИЦ-Видин популяризира предстоящите възможности за европейско финансиране

През настоящата година бенефициентите от Видинска област ще могат да кандидатстват за подкрепа по всички програми, финансирани от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021-ва / 2027-ма година.

По новата програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията” за периода 2021-2027 година, предстои да се отворят за кандидатстване няколко процедури, от които видинският бизнес ще може да се възползва – казва експертът  от Областния информационен център Цветомир Ценков. Бизнесът, както и гражданите, ще могат да инвестират и в енергийната ефективност на сградите, чрез финансиране от други фондове на Европейския съюз.

Огромен интерес се отчита и по отношение на процедурата, от която българските домакинства могат да се възползват за финансиране за изграждане на фотоволтаични системи. Очаква се през февруари фирмите също да могат да кандидатстват за финансиране на фотоволтаични системи, като там сумите за възстановяване вероятно ще са между 30 и 50 процента – допълни Цветомир Ценков.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.