Новини

Видинската полиция задържа мъж, обявен за международно издирване

За задържан мъж, обявен за международно издирване, за незаконна сеч, за кражба и пожар се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР във Видин.

Вчера служители на Районното полицейско управление във Видин са установили 45-годишен мъж, обявен на международно издирване с цел задържане и екстрадиция. За същия има издадена европейска заповед за арест от властите в Германия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, като са уведомени Окръжната прокуратура във Видин и дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ в министерството на вътрешните работи.

Също вчера, в хода на специализирана операция за противодействие на незаконната сеч, на главен път Е-79 в района на село Срацимир служители на Районното полицейско управление в Кула са спрели за проверка три товарни автомобила с румънска регистрация. Униформените констатирали несъответствие между реално транспортираното количество дървесина с отразеното в представените от водачите превозни билети. Пристигналите на място служители на Регионалната дирекция по горите в Берковица са съставили актове. Образувани са и три предварителни проверки.

Отново на 24-ти януари, на телефон 112 е постъпил сигнал за разбита врата на гараж, ползван като склад на дружество, на улица „Христо Ботев“ във Видин. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Обект на посегателството са кашони с лекарствени продукти. Работата на разследващите продължава в рамките на образувано по случая досъдебно производство.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.