Новини

Община Видин ще дофинансира проекта за реконструкция на централна пешеходна зона

Община Видин ще осигури допълнително над 214 хиляди лева за дофинансиране на проекта „Основна реконструкция на централна пешеходна зона – IV етап“. Това реши на последното си редовно заседание местният парламент. Предложението бе подкрепено единодушно от общинските съветници.

Първоначално общата стойност на проекта е била малко над 1 милион и 50 хиляди лева, но вследствие на инфлационните процеси и кризите през последните 2 години той се е оскъпил с около 15% от първоначалните разчети. Сега прогнозната му стойност е над 1 милион 262 хиляди лева. За да бъде реализиран успешно самият проект, разликата от над 200 хиляди лева трябва да бъде поета от общината.

Проектът се финансира по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-та / 2020-та година“. С реализацията му ще бъде завършен цялостния облик на централната пешеходна зона във Видин, заедно с площад „Бдинци“ и улица „Търговска“, който бяха ремонтирани и обновени преди 3 години.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.