Новини

Над 340 000 къса цигари задържаха митничари на Дунав мост 2

Над 340 хиляди къса цигари задържаха служители на Териториална дирекция „Митница“ Русе при 3 отделни случая в района на Дунав мост 2.

При съвместни проверки на служители от Териториална дирекция „Митница“ Русе и служители на Гранична полиция са били открити въпросните цигари с български акцизен бандерол, укрити сред други декларирани стоки. На 22-ви януари, на граничния контролно-пропускателен пункт Видин-Калафат служители на Гранична полиция спират товарен автомобил движещ се в посока Западна Европа. След щателна митническа проверка с рентген в товарното помещение са констатирани обекти, различни от декларираната стока, която е LED осветление. При последвалата физическа проверка митническите инспектори установяват, че един от сандъците е пълен с 8 000 кутии или 160 000 къса цигари с валиден български акцизен бандерол.

В същия ден проверка е извършена и на товарен автомобил, превозващ чаши за Западна Европа. След сканиране на автомобила с мобилна рентгенова система е установена нетипични плътности в основите на палетата. При последвалата физическа проверка митническите служители откриват в кухините на палетата с легалната стока укрити 3 370 кутии или 67 400 къса цигари с български бандерол.

При сходни обстоятелства, на 20-ти януари, 6 000 кутии или 120 000 къса цигари са открити и в товарен автомобил, превозващ колички за цветя за Западна Европа. По всички случаи са съставени актове за установяване на административно нарушение.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.