Новини

Палеж на автомобил и пожари с материални щети във Видинско

За умишлен палеж на автомобил и за няколко пожара с материални щети през почивните дни, във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

На 27-ми януари, малко след 15 часа в полицията е постъпил сигнал за горящ автомобил, паркиран на улица „Никола Петков“ в Ново село. Пристигналият на мястото екип на пожарната е потушил пламъците. Огънят е унищожил колата и намиращия се в близост контейнер за смет. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Работата на разследващите продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.

Също в петък, около 8 часа сутринта, е постъпил сигнал за пожар в складово помещение за пелети във видинската Западна промишлена зона. Пристигналите на мястото огнеборци са потушили пламъците. Причината е късо съединение на електрическа инсталация. Огънят е унищожил един тон пелети и 20 квадратни метра от сградата, опушени са и 100 квадратни метра стени. Спасени са съседните две сгради.

Късно вечерта в същия ден е постъпил сигнал за запален комин на жилищен блок в комплекс „Стефан Стамболов“. Няма нанесени материални щети. На място се е отзовал екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Видин. В събота, след получен сигнал минути след полунощ, огнеборците са гасили запалени отпадъци в метален контейнер в град Дунавци. Няма нанесени материални щети. Спасени са паркираните в близост два леки автомобила.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.