Новини

Иззети са незаконно оръжие и боеприпаси от 77-годишен мъж

За иззето незаконно оръжие, пушки, пистолети и други боеприпаси за бракониерски улов на риба, пътнотранспортни произшествия се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

На 3 февруари, криминалисти са предприели претърсване на частен адрес в село Големаново, обитаван от 77-годишен местен жител. Там са открити и иззети незаконно притежавано оръжие и боеприпаси – четири пушки, три пистолета, 117 патрона различен калибър, барабан за пистолет, три цеви за пушки, около 100 грама барут и 12 капсулни възпламенители. Разследването по случая продължава в рамките на образувано в Районното полицейско управление в Кула досъдебно производство.

В бюлетина се съобщава и за две пътнотранспортни произшествия. Лек автомобил управляван от 27-годишна жителка на Видин, при напускане на заден ход от паркинг пред жилищен блок в комплекс „Бонония“, удря преминаващата оттам пешеходка – 76-годишна видинчанка. Тя е транспортирана в болница с фрактура на лявото рамо. Тестовете с технически средства за наличие на алкохол и наркотици на шофьорката – правоспособен водач с 10 месеца стаж категория В, са отрицателни.

Другата катастрофа е станала на кръстовище в село Тополовец, община Ружинци. Лек автомобил с врачанска регистрация, управляван от 40-годишен мъж при ляв завой е отнел предимство на друга кола, шофирана от 30-годишен жител на село Дреновец. Тестовете с технически средства за алкохол и наркотици на двамата водачи са отрицателни. 30-годишният е настанен за наблюдение – без опасност за живота, в ломската болница, а другият водач е с фрактура на дясна подбедрица, без опасност за живота, и е настанен в ортопедичното отделение на видинската болница. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.