Новини

Допълнителни помещения за нуждите на видинската библиотека

Основният проблем на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” във Видин през изминалата година е бил точно недостатъчния сграден фонд, неотговарящ на все по-големите нужди, свързани с разширяване на дейността.

В края на месец декември 2022 година, директорът на видинската библиотека Десислава Иванова информира областния управител Огнян Асенов, че основния проблем, пред който е изправена културната институция, е недостатъчния сграден фонд, неотговарящ на все по-големите нужди, свързани с разширяване на дейността. В отговор на мотивираното искане, след преценка на свободния сграден фонд – частна държавна собственост в централна градска част на Видин, и при спазване разпоредбите на Закона за държавната собственост и Правилника за неговото прилагане, областният управител предостави три помещения, с обща площ от 80 квадратни метра на трети ежат в сграда на площад „Бдинци” №1. На 6 февруари е подписан и договор за учредяване на безвъзмездно право на управление върху посочените помещения.

Предоставянето на допълнителни помещения за нуждите на регионалната библиотека ще спомогне за по-ефективната организация на дейностите в нея, като това ще се отрази благоприятно и на всички потребители, ползващи услугите на културния институт отбелязва от своя страна областният управител Огнян Асенов.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.