Новини

„Видабаскет“ отпадна от турнира за купата на Българската баскетболна лига

Отборът на „Видабаскет“ загуби с резултат 79:81 точки от тима на „Микс“ София.

„Видабаскет“ загуби със 79:81 точки от отбора на „Микс“ София в осмина финална среща от турнира за Купата на Българската баскетболна лига. Видинчани започнаха уверено срещата, напълно контролираха играта през първото полувреме и заслужено се оттеглиха на почивката с комфортен аванс от 18 точки – 45:27. След прекъсването обаче състезателите на „Микс“ заиграха много по-агресивно, а в редиците на „Видабаскет“ се забеляза отпускане. През третата четвърт столичани обърнаха резултата в своя полза и поведоха с 66:57 точки. Възпитаниците на играещия треньор Юлиян Колев опитаха отново да се наложат през последните 10 минути, като взеха четвъртата част с 22:15 точки и бяха близо до победата, но поредица неточни стрелби ги лиши от крайния успех.

Юлиян Колев завърши с 21 точки, 7 борби и 6 асистенции, Филип Емилов добави 17 точки, а Никола Емилов реализира 16. Теодор Киров спечели впечатляващите 15 борби под коша. Най-полезен играч за „Микс“ София бе Иван Илиев с 21 точки и 8 борби.

На 22-ри април видинската спортна зала „Фестивална“ ще бъде домакин на двубоите на финалната четворка в турнира за Купата на Българската баскетболна лига. Тази неделя, 19-ти февруари, от 12 часа, в видинският клуб е домакин на отбора на „Чардафон Орловец“ Габрово в среща от 12-я кръг на първенството. „Видабаскет“ е на второ място във временното класиране с актив от 14 точки.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.