Новини

ЦИК назначи Районната избирателна комисия във Видин

До това се стигна, след като партиите и коалициите в нашия регион не постигнаха споразумение на проведените консултации при областния управител Огнян Асенов.

Съгласно квотното разпределение на партиите и коалициите в съставите на районните избирателни комисии, за изборни райони до 9 мандата, какъвто е Видинският, съставът на комисията се състои от 13 членове, в това число председател, двама заместник-председатели и секретар. А разпределението им е както следва: четирима са членовете от коалиция ГЕРБ-СДС, трима от Коалиция Продължаваме промяната, двама членове от партия ДПС и по един представител от партия Възраждане, Коалиция БСП за България, Коалиция Демократична България – обединение и Коалиция Български възход.

След като на пети февруари по време на консултациите при областния управител Огнян Асенов представителите на партиите и коалициите не постигнаха консенсус за местата на заместник-председателите и секретаря на районната комисия във Видин се наложи Централната избирателна комисия да вземе решение относно тяхното разпределение. Така за председател на комисията е определен Даниел Цветанов, заместник-председатели са Ненчо Нешев и Росен Ангелов. Секретар на изборната комисия е Васил Бенов. Останалите членове, които влизат в състава на комисията в Пети изборен район – Видински са Пламенка Цветкова, Елеонора Петрова, Захарин Захариев, Славяна Николова, Иван Иванов, Ирена Николова, Наталия Петрова, Владимир Иванов и Антонио Стоянов.

Районната избирателна комисия ще осъществява правомощията си от 11 февруари до 16 април 2023 година включително. Осигурени са необходимите условия за работа на комисията – информира областният управител Огнян Асенов. Подготвено е оборудвано помещение за работата на комисията, подсигурени са компютри, периферни устройства и офис -консумативи за обезпечаване на текущата им дейност – допълва Асенов. Също така Областна администрация Видин има готовност при заявяване на допълнителни материали от РИК, същите да им бъдат своевременно предоставени.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.