Новини

„Бракът – любов и още нещо“

Среща-беседа под наслов „Бракът – любов и още нещо“ бе организирана от Общинското предприятие „Обреден дом“ в навечерието на Деня на влюбените Свети Валентин. Проявата бе част от отбелязването на Международната седмица на брака в България. Домакин на събитието бе Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“.

 Директорът на библиотеката Десислава Иванова изрази задоволството си, че културният институт се присъединява към интересната международна инициатива. Тя приветства присъстващите в качеството си на домакин и даде официално начало на срещата.

Кратка беседа за ролята и значението на брака, за отношението към него като институция в близкото минало и днес, изнесе психологът Веселка Димитрова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества във Видин. В непринуден разговор с участниците бяха потърсени отговори на въпросите каква е тайната на успешния брак, колко важна е любовта, трудно ли се постига хармония, как се променя животът с появата на децата и други.

Международната Седмица на брака се провежда ежегодно от 7-ми до 14-ти февруари в 29 страни по света. Нейната цел е да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешно съвместно съжителство.    

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.