ИнформацияНовини

Отново пияни и дрогирани водачи във Видинско

За задържани водачи на автомобили след употреба на алкохол и наркотици във Видинско, за незаконна сеч и за пожар с материални щети се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

Двама видинчани, шофирали леки автомобили под въздействието на наркотични вещества, са били задържани вчера в полицейския арест. Вчера по обяд, на улица “Академик Стефан Младенов“ униформени са спрели за проверка кола с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на 18-годишния водач реагирала положително на канабис. Младежът е отказал да даде проби за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

Към 16 часа на улица “Княз Александър Батенберг“ полицейски служители проверили лек автомобил с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на 36-годишния шофьор реагирала положително на амфетамин. Той също е отказал проби за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

58-годишен от село Раброво, седнал зад волана след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест. Минути след полунощ на булевард „Панония“ в областния град служителите на реда са спрели за проверка лек автомобил с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 1,29 промила. Мъжът е дал кръвна проба за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.