Новини

Предлага се разширение на новия гробищен парк във Видин

„Съвсем скоро капацитетът на новия гробищен парк ще бъде изчерпан и затова се налага спешно да бъде разширен”.

Предмет на организираното обществено обсъждане бе проект за изменение на Общ устройствен план на град Видин, с който да се промени предназначението на поземлен имот по Кадастралната карта и кадастралните регистри на град Видин, местност „Алимана 2”, от територия за „Обработваеми земеделски имоти” в територия за „Гробищен парк”. Събитието се проведе в залата на местния парламент и бе открито от главния архитект на общината Десислава Евгениева, която обясни необходимостта от разширението на терена. От своя страна управителят на Общинско предприятие „Обреден дом” Пролетка Велкова запозна присъстващите с подробностите, които налагат изменението. Тя уточни, че е преустановено извършването на погребения в Стария гробищен парк поради изчерпване на капацитета му. Очаква се тази година това да се случи и в новия гробищен парк „Алимана”, който функционира от 2002 година.

Последният парцел е с капацитет от 18 реда по 15 гробни места или общо 270 гробни места. Месечно се извършват средно по 60 погребения, което налага спешно да бъде разширен гробищният парк – отбеляза Велкова. Поземленият имот, чието предназначение трябва да се промени е в съседство с границите на гробищен парк „Алимана”. Придобитият имот ще даде възможност за неговото разширяване с около 28 500 квадратни метра.

Освен това се предвижда и изграждане на костница, с което ще бъде решен проблемът с просрочените неплатени и неблагоустроени с траен надгробен знак гробни места.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.