Новини

Представиха разчетите на община Видин за 2023-та година

„Разчетите на община Видин за 2023 година са съобразени с принципите на управление, целящи постигането на съвременна инфраструктура, привлекателна жизнена среда, съвременни условия за образование, бизнес и инвестиции, богат културен и спортен календар, туристически атракции”. – Това заяви по време на провелото се обществено обсъждане Цветомира Илиева – заместник-кмет „Финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие”. 

Финансовата ситуация в страната се определя от удължаване на действието на държавния бюджет за 2022 година, което поставя всички общини в изключително тежко състояние – коментира по време на форума председателят на Общинския съвет във Видин Генади Велков. Предлаганите разчети са свързани само с три области, а за  останалите бюджетът ще е в размер на една дванадесета за съответните месеци – допълни още Велков.

В срок до три месеца разходите по бюджетите на общините ще се извършват в размери, не по-големи от размера на разходите за същия период на 2022 година при отчитане на влезли в сила нормативни актове, а разходите за персонал и ангажиментите с незабавна реализация – до фактическия им размер за съответния месец – подчерта заместник-кметът на община Видин Цветомира Илиева.

Разчета за Общински културен институт „Дунав” е в размер на 976 000 лева, а за общински драматичен театър „Владимир Трандафилов” – 294 000 лева.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.