Новини

Общо 236 са секционните избирателни комисии на територията на Видинска област

Общо 236 са секционните избирателни комисии на територията на Видинска област, а броят на членовете в тях е 1830. „Единствената промяна спрямо предходните избори е в община Белоградчик, където е закрита секцията в село Праужда” – заяви председателят на Районната избирателна комисия Даниел Боянов.

Създадени са необходимите условия за пълноценната работа на членовете на Районната избирателна комисия във Видин, която осъществява правомощията си от 11 февруари до 16 април 2023 година включително. Към днешна дата организацията на изборите за народни представители върви съгласно хронограмата, определена от Централната избирателна комисия – подчерта Даниел Боянов. На общините са предадени и предварителните избирателни списъци за обявяване.

До момента в Районната избирателна комисия във Видин са регистрирани кандидатдепутатските листи на две партии. Припомняме, че срокът за регистрация изтича на 28 февруари в 17 часа.

На 20 февруари изтече срокът за регистрация на инициативните комитети за издигане на независими кандидати за народни представители. В Пети видински многомандатен избирателен район документи за регистрация на инициативни комитети не са постъпвали – каза в заключение Даниел Боянов. Повече за работата на Районната избирателна комисия ще ви разкажем и в следващите ни новинарски емисии.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.