Новини

Над 45 милиона лева са заложените по план капиталови разходи на община Видин за 2023

Заложените по план от община Видин капиталови разходи за 2023 година възлизат на близо 45 300 000 лева. От тях малко над 2 500 000 лева са целева субсидия. Ето за какво ще бъдат изразходвани те:

Поименният списък на капиталовите разходи на община Видин за 2023 година бе представен от заместник-кмета по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев. Предложеният за разглеждане разчет предвижда капиталови разходи на обща сума  45 267 956 лева.  И тази година са предвидени средства за извършване на ремонтни дейности в няколко детски градини и училища в община Видин,  детски площадки в Крайдунавския парк, парковете „Рова“ и „Владикина Бахча“; ремонт на околоблокови пространства; тротоари и алеи – участък от Колодрума до Речна гара; улици във Видин и по-малките населени места. Освен това са заделени средства за проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“; основен ремонт на Закрита лекоатлетическа писта – град Видин;ремонт на покриви на общински сгради. Средства са предвидени и за обзавеждане и оборудване на здравните кабинети в населените места към Община Видин.

Предложените разчети за местни дейности на община Видин за 2023 година трябва да бъдат разгледани от общинските съветници по време на редовното им заседание, което е насрочено за 27 февруари. Повече подробности в следващия репортаж.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.