Новини

Партиите се споразумяха за съставите на СИК в община Видин за изборите

Представителите на партиите и коалициите се споразумяха за съставите на секционните избирателни комисии в община Видин във връзка с изборите за народни представители, насрочени на 2 април.

Консултациите за определяне на съставите на секционните избирателни комисии бяха свикани във връзка с произвеждането на изборите за народни представители на 2 април. На изпратената в законовия срок покана се отзоваха от всички парламентарно представени партии и коалиции: Коалиция „ГЕРБ-СДС”, Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България”, Коалиция „БСП за България” и политическите  партии ДПС, „Възраждане” и „Български възход”. Секретарят на община Видин Емилиян Енчев откри консултациите и обясни, че е взето предвид служебното разпределение от Районната избирателна комисия – Видин от изборите, които се проведоха през месец октомври 2022 година.

След дискусия представителите на партиите и коалициите постигнаха съгласие по така предложените състави с особено мнение от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България”, което е прикрепено към протокола от консултациите и трябва да бъде взето под внимание от Районната избирателна комисия във Видин. По време на консултациите стана ясно, че общо 121 ще са секционните избирателни комисии на територията на община Видин. Секретарят Емилиян Енчев заяви, че общинската администрация ще направи всичко необходимо за нормалното протичане на изборния процес.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.