Новини

Иззет незаконен алкохол и кражба на гориво във Видинско

За иззет алкохол без български акцизен бандерол, за кражба на голямо количество дизелово гориво и за пожар във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

Вчера служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областната дирекция на МВР във Видин са извършили проверка на частен адрес в град Дунавци. Там са открили 120 литра алкохол без български акцизен бандерол, който стопанинът доброволно е предал с протокол. По случая е заведена преписка по текст от Наказателния кодекс.

В нощта на 27-ми срещу 28-ми февруари неизвестно към момента лице е източило около 300 литра дизелово гориво от резервоара на влекач товарен автомобил със софийска регистрация, паркиран на улица „Първа“ в село Медовница. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по описа на Районното полицейско управление в Белоградчик.

Малко преди 6 часа тази сутрин екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Видин е гасил запалени пластмасови контейнери за отпадъци на улица „Цар Симеон Велики“ в областния град. Пламъците са унищожили два контейнера, но са спасени паркираните в близост два леки автомобила. Огнеборците са реагирали и на един сигнал за пожар без материални щети, като са гасили запалени отпадъци.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.