Новини

113 кандидати за депутати ще се борят за 4 мандата във Видинска област

Общо 113 кандидати за народни представители ще се борят за четири мандата в Пети многомандатен избирателен район – Видин на предстоящите парламентарни избори на втори април. Това съобщи на пресконференция за медиите Даниел Боянов – председател на Районната избирателна комисия.

Общо 21 партии и коалиции са регистрирали своите кандидатдепутатски листи във видинската районна избирателна комисия в законоустановения срок 28 февруари. Броят на членовете в секционните избирателни комисии на територията на видинска област е 1844. В 125 от секционните избирателни комисии  гласоподавателите ще могат да избират дали да упражнят правото си на вот на машина или чрез хартиена бюлетина. Припомняме, че основният протокол на избирателни комисии беше обжалван пред съда, а впоследствие и отменен. Към днешна дата все още няма публикуван нов образец на протокола – подчерта Даниел Боянов.

Стана ясно, че за изборите на втори април ще бъдат отпуснати допълнителни средства в размер на 6 милиона и 400 хиляди лева за осигуряване на видеонаблюдението след края на изборния ден.

Даниел Боянов информира още, че до 18 март е срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.