Новини

Трима души са задържани при специализирана полицейска операция

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и профилактиране на активния криминален контингент е била проведена вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Контролната дейност е била осъществена във видинския кв. „Нов път“ и село Новоселци. Трима души са задържани в полицейския арест, образувани са едно досъдебно производство и пет предварителни проверки.

В операцията са участвали служители от Районното полицейско управление във Видин, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР, както и 6 екипа на Жандармерията. В дома на 23-годишен жител на Новоселци криминалистите са установили вещи – обект на кражби. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. В 45-годишен жител на същото село полицаите са открили и иззели стъклено шише от 100 милилитра, съдържащо метадон без необходимите документи. Мъжът е задържан, а по случая е образувана предварителна проверка. В хода на полицейските действия за притежание на наркотици е задържан и непълнолетен видинчанин. От него криминалистите са иззели около 10 грама зелена суха листна маса, реагираща на канабис при полевия наркотест.

На улица „Димчо Дебелянов“ в квартал “Нов път“ екипите са засекли две конски каруци, превозващи дърва без контролна горска марка. Немаркирана дървесина е установена и на частен адрес в Новоселци. Горските служители са съставили актове по Закона за горите, по случаите са образувани три предварителни проверки. На 5 контролно-пропускателни пункта униформените са проверили 103 моторни превозни средства и 115 лица. За констатираните нарушения съставиха 21 акта и 8 фиша по Закона за движението по пътищата и Закона за българските лични документи. Контролни проверки служителите на реда са извършили и в 7 заложни къщи и 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, като нарушения не са констатирани. В хода на операцията са съставени и 16  предупредителни протокола по Закона за МВР.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.