Новини

За личностното развитие на децата и учениците в община Видин

Проектът на годишния план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Видин за 2023 година бе подложен на обществено обсъждане.

В организираното обществено обсъждане се включиха експерти от общинската администрация, представители на публични институции, на Регионално управление на образованието и неправителствени организации, имащи отношение към дейностите по въпросите за личностното развитие на децата и учениците.

Подкрепата за личностно развитие се предоставя на децата и учениците в системата на предучилищното и училищното образование и включва осигуряване на подходяща физическа, психологическа и социална среда за развитие на способностите и уменията им и за включването и участието им в общността на детската градина и училището. Подкрепата за личностно развитие се предоставя в съответствие с индивидуалните образователни потребности на всяко дете и на всеки ученик.

По време на общественото обсъждане Емилия Николова – началник на отдел Хуманитарни дейности в община Видин запозна присъстващите с основните акценти на проекта на годишния план. Повече за това ще ви разкажем в следващите ни новинарски емисии.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.