Новини

Видин бе домакин на конференция по проект „Европа в България: Общо бъдеще”

Регионална конференция по проект „Европа в България: Общо бъдеще” се проведе в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция във Видин.

Националният пресклуб на Българската телеграфна агенция във Видин днес бе домакин на третата регионална конференция по проект „Европа в България: Общо бъдеще”. Основната му цел е да предоставя информация за широката общественост, за политиката на сближаване, за ролята на различните заинтересовани страни при изпълнението на политическите приоритети на Европейския съюз, за резултатите на местни ниво и възможностите през програмен период 2021-2027 година.

Присъстващите на форума имаха възможност да изгледат кратка инфографика, посветена на състоянието и перспективите за развитие на Видинска област. Посредством конферентна видеовръзка с приветствие към гостите се обърна и генералният директор на БТА Кирил Вълчев. Последва дискусия на тема „Област Видин – предизвикателства и възможности за развитие”.

С днешната регионална конференция във Видин се постави началото на дискусията за развитието на Северозападния район за планиране. През този месец подобни форуми ще бъдат организирани и във Враца, Монтана, Плевен и Ловеч.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.