Новини

Реализирани проекти на обща стойност близо 235 милиона лева за 2014 – 2020 година

Проекти на обща стойност близо 235 милиона лева са реализирани на територията на Видинска област за периода 2014-2020 година по оперативните програми и програмата за развитие на селските райони.

Данните бяха изнесени от областният управител Огнян Асенов по време на организираната във Видин регионална конференция по проект „Европа в България: Общо бъдеще”. Област Видин участва в цялостния процес по планиране, изпълнение и отчитане на цели, насочени към подобряване на благосъстоянието на региона. „Не можем да отречем плюсовете на политиката на сближаване и ефектите, които тя има върху регионите” – заяви областният управител.

Данните показват, че най-много средства от 2014 година насам са привлечени по оперативна програма Околна среда. Те са на стойност близо 62 милиона лева. По Оперативна програма „Региони в растеж” във Видинска област са реализирани и се реализират общо 22 проекта на  стойност около 56 милиона лева. Безспорни са и резултатите от проектните дейности по Програмата за развитие на селските райони – отбеляза Асенов. Тук са финансирани проекти на по-малките общини от региона, фирми, земеделски производители, както и проекти за реставрация на православни храмове.

За да бъдат видими тези резултати всички трябва да сме проактивни, да идентифицираме правилно и приоритетно целите си и да работим ефективно за изпълнението им – завърши Асенов.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.