Новини

Челен сблъсък на тир и лека кола на Е-79

За няколко неизрядни шофьори и произшествие с моторни превозни средства във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР. През почивните дни е станала катастрофа с челен сблъсък между ТИР и лека кола, задържан е дрогиран водач, констатирани за моторни превозни средства с чужди номера.

На 10 март, следобед, на телефон 112 е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на Главен път Е-79. Товарен автомобил с пазарджишка регистрация, шофиран от 51-годишен водач, движейки се от Монтана към Видин, е предприел маневра за изпреварване. Той обаче е навлязъл в насрещната лента за движение и се е блъснал челно в лек автомобил с френска регистрация, шофиран от белгийски гражданин. Тестовете с технически средства за наличие на алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни. 32-годишен мъж от Пазарджик, който е пътувал на предната седалка, е бил транспортиран в болницата в Монтана. Там медиците са констатирали фрактура на горен ляв крайник, без опасност за живота му. По случая в Районното полицейско управление във Видин е образувано досъдебно производство.

21-годишен водач от Русе, управлявал товарен автомобил след употреба на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Малко след полунощ, на улица „Цар Иван Асен II“ във Видин, полицейски служители са спрели за проверка камион с русенска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на шофьора реагирала положително на канабис. Мъжът е отказал да даде проба за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

В полицейския бюлетин се съобщава още за установен 16-годишен, неправоспособен водач на мотоциклет във видинския квартал „Нов път“ и за лек автомобил с чужди регистрационни табели в село Горни Лом.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.