Новини

Заседание на Съвета по въпросите на социалните услуги в Община Видин

На съвета бе обсъден анализа на потребностите от социални услуги и предложението за планиране на социални услуги, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет.

На срещата присъстваха представители на Регионалното управление на образованието, Регионалната здравна инспекция, Отдел „Закрила на детето“, Дирекция „Бюро по труда“ и други институции, които предоставят социални услуги на територията на Общината. Събитието бе открито от заместник-кмета на община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова. Тя разясни процеса по приемане на Националната карта на социалните услуги, която обобщава информацията, подадена от всички общини и области в България.

В края на дискусията присъстващите единодушно приеха изготвения анализ на социалните услуги и необходимостта от разкриване на нови, който ще бъде внесен за разглеждане на заседание на Общинския съвет. За целта местният парламент в нашия град ще заседава извънредно утре. След одобрението на документа, той ще бъде изпратен в Агенцията за социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика, за нуждите на изготвянето на Национална карта на социалните услуги в нашата страна.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.