Новини

Регионалният исторически музей във Видин разширява дейността си

Проект на Правилник за устройството и дейността на Регионален исторически музей – Видин днес бе подложен на обществено обсъждане. Част от залегналите промени предвиждат създаване на Научна група и Редакционна колегия към музея.

Оказва се, че действащият към момента Правилник за устройството и дейността на Регионалния исторически музей е приет през далечната 2010 година. От тогава до днес са настъпили значителни промени в приложимото законодателство, които налагат приемането на изцяло нов правилник – подчерта Христина Кирилова, директор на видинския музей. В правилника се предвижда създаване на нов орган – „Редакционна колегия” и се регламентира издаването на „Годишник на Регионален исторически музей – Видин”. Сред залегналите промени е и въвеждане на длъжността заместник-директор. Това ще е служител, който освен, че ще изпълнява своите функции и ще подпомага работата на директора. Съгласно новия класификатор, имаме възможност и за разкриване на длъжността фондохранител – подчерта Христина Кирилова. Към днешна дата общо 28 са служителите в Регионалния исторически музей във Видин.

Предстои проектът на Правилника за устройството и дейността на Регионален исторически музей – Видин да бъде разгледан и одобрен от общинските съветници.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.