Новини

За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра – Ботевград

Участък с дължина около 8 километра между селата Новачене и Скравена. Новината съобщи лично министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

В проверката са участвали и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков, и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Венцислав Ангелов.

„Напреднали сме изключително много и продължаваме да работим интензивно“, каза след инспекцията министър Шишков и съобщи, че участъкът е с отделно разрешение за строеж и ще бъде въведен в експлоатация отделно. Той съобщи, че за свършената работа до момента са разплатени 75 милиона лева на фирмите за пътно строителство. При инспекцията министърът е подчертал, че проблемите с изграждането на пътя са изключително големи, но всеки километър магистрала и скоростен път в този регион на България са много важни за хората.

За останалата част от скоростния път между Мездра и Ботевград се правят изменения в Подробния устройствен план, за да се променят предвидените пет кръгови кръстовища, които е трябвало да бъдат на едно ниво. В момента се работи интензивно – на места по отчуждаване на имоти, на други места по реалното изграждане на пътното трасе, а на трети – по планиране. В заключение министър Иван Шишков е заявил, че трудно може да бъде прогнозиран крайният срок за завършване на целия път.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.