Новини

Наркотици, кражби и пожари във Видинско

За задържан младеж, управлявал автомобил след употреба на наркотици, за кражба на домашно имущество и дизелово гориво, и за пожари във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

19-годишен младеж от град Кула, шофирал лек автомобил след употреба на наркотично вещество, е задържан в полицейския арест. Снощи в градчето униформени служители са спрели за проверка кола с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача е реагирала положително на амфетамин. Младежът е отказал да даде проба за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

Кражба на меден казан и инструменти от частен имот в село Големаново, разследват криминалисти от Районното полицейско управление в Кула. Сигналът за това постъпил вчера следобед. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

През почивните дни е регистриран и поредния случай на източване на голямо количество дизелово гориво от резервоарите на два товарни автомобила, паркирани в центъра на село Медовница. В полицейския бюлетин се съобщава и за пожар в къща в село Извор, община Димово. Пламъците са унищожили 80 квадратни метра покривна конструкция и домашно имущество. Причината е техническа неизправност на електрически уред. Огнеборците са реагирали и на няколко сигнала за пожари без материални щети. Екипите са гасили запалени сухи треви, храсти и отпадъци в землищата на град Дунавци и селата Буковец, Острокапци и Бела Рада.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.