Новини

Министър Иван Демерджиев на работно посещение във Видин

Напредъка в организационно–техническата подготовка на предстоящите парламентарни избори и конкретни възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик на граничният пункт Дунав мост 2 са част от темите, обсъдени на среща между вътрешния министър Иван Демерджиев и областният управител Огнян Асенов.

Обсъдени бяха варианти за облекчаване дейността на граничния пункт чрез изнасяне на някои дейности извън зоната на пункта. Очаква се тези мерки да облекчат дейностите с почти 60 процента, като ще се увеличи и броя на платната на изход от страната. В търсене на работещо решение за облекчаване на тежкотоварния трафик министър Демерджиев и областният управител обходиха два близки терена, които в краткосрочен план могат да бъдат използвани за обособяване на паркинги и облекчаване на движението на тежки автомобили. По време на посещението си във Видин Министър Демерджиев бе придружават от началника на политическия си кабинет в Министерския съвет Александър Стоянов и заместник-министъра на вътрешните работи Венцислав Катинов. На организираната среща при областния управител присъства и директорът на Областната дирекция на МВР във Видин старши комисар Петър Коцин.

На срещата бе обсъден напредъка в организационно – техническата подготовка на предстоящите парламентарни избори. Областният управител Огнян Асенов информира вътрешния министър, че дейностите, свързани с организацията на вота се изпълняват стриктно и в срок, съгласно указанията на Централната избирателна комисия, Администрацията на Министерския съвет и Районната комисия. Компетентните институции предприемат навременни действия във връзка с активното противодействие срещу евентуални опити за нарушения на изборното законодателство. Текущата комуникация между институциите се извършва в оперативен порядък, като се вземат необходимите решения и се предприемат съответните действия – е подчертал  Огнян Асенов. В рамките на своето посещение министър Демерджиев и неговият заместник Венцислав Катинов се срещнаха с ръководни служители на видинска полиция. Старши комисар Петър Коцин, директор на областната дирекция на МВР във Видин представи актуална информация за оперативната обстановка в региона и резултатите от предприетите действия на служителите на реда за предотвратяване на престъпления, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите. В хода на разговорите министърът е подчертал необходимостта от активна превенция по линия на цялата полицейска дейност – конвенционална престъпност, наркоразпространение, домашно насилие, междусъседски конфликти.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.