Новини

Спецакция в Видин

Две лица са задържани в хода на специализирана полицейска операция, насочена към противодействието на битовата престъпност в региона. При акцията са разкрити и три престъпления, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин.

Продължават специализираните полицейски операции във Видинска област. Те се провеждат в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждане на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети, а именно повишаване на сигурността в населените места, осигуряване на полицейско присъствия в уязвими райони и квартали и по-ефективно противодействие на престъпността.

Във вторник служителите на МВР са предприели активни превантивни и контролни действия на територията на Районно управление – Видин. Те са извършили проверки на адреси, в търговски обекти и на обществени места. В хода на акцията, фокусирана върху противодействието на конвенционалната престъпност, в полицейския арест за срок до 24 часа са задържани две лица. На непълнолетен е предоставена полицейска закрила.

Разкрити са три престъпления – две кражби и притежание на наркотици, а по случаите са заведени преписки. На три временни контролно-пропускателни пункта униформените са проверили близо 40 моторни превозни средства и още толкова лица. За констатираните нарушения са съставени пет акта и три фиша по Закона за движение по пътищата. Активните действия на видинската полиция – в оперативен и превантивен план, ще продължат в цялата област и през следващите дни – съобщават още от Областната дирекция на МВР.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.