Новини

Четирима хванати да източват гориво от ТИР в Медовница

В ареста са задържани 32-годишен криминално проявен мъж и 18-годишен младеж. В престъплението са участвали са и две непълнолетни момчета.

Почти всеки ден в бюлетина на Областната дирекция на МВР във Видин се съобщава за поредния случай на източване на голямо количество дизелово гориво от резервоарите на ТИР-ове, паркирани в центъра на село Медовница.

На 30-ти март, малко след 7 часа сутринта, на телефон 112 отново е постъпил сигнал за източено гориво от резервоари на два турски товарни автомобила, спрели за престой на улица „Първа“, която е част от Главен път Е-79. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите са разкрили четирима извършители. Пълнолетните са били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. В условията на неотложност служителите на реда предприели претърсване в два имота в Медовница. От тях са иззели общо 13 туби с дизелово гориво, гумени маркучи и празни пластмасови съдове. Уведомена е Районната прокуратура във Видин. Разследването продължава в рамките на образувани две досъдебни производства. В процес на установяване е съпричастността на четиримата към идентични посегателства, извършени на същото място през последния месец.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.